Algemene Voorwaarden

Elke klant wordt geacht onze algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden te kennen en deze te aanvaarden, zelfs indien de aankoopvoorwaarden van toepassing zijn. Tenzij er vooraf schriftelijk anders werd overeengekomen. Om een bestelling te plaatsen op deze website dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bestellingen

Bestellingen worden onder voorbehoud aangenomen en naargelang onze mogelijkheden uitgevoerd. Op aanvraag kan de klant een schriftelijke bevestiging van de bestelling bekomen. Bestelde goederen kunnen niet geannuleerd worden, tenzij schriftelijk binnen de 7 dagen na de bevestiging van de bestelling en op voorwaarde dat het niet gaat om volgende producten:

  • producten die tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de klant.
  • producten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.

Eventuele kosten gemaakt voor verzending zijn ten laste van de klant.

Diepvriesproducten die worden besteld via onze website kunnen niet worden geleverd aan huis. Dit staat duidelijk vermeld bij de producten zelf. Wij betalen dan ook geen diepvriesproducten terug indien deze worden aangekocht voor levering. Uw producten zullen in onze winkel klaarliggen voor af te halen.

Retourbeleid

Producten die in de winkel in voorraad zijn, kunnen door ons teruggenomen worden zonder extra retourkosten, indien ze onbeschadigd, ongebruikt en in de originele (onbeschadigde) verpakking zitten. Producten die niet in voorraad zijn worden in sommige gevallen niet terug genomen. Als u twijfelt of wij een product terugnemen kan u ons dit vragen door contact op te nemen met ons via telefoon, e-mail of ons contactformulier.

Wijze van terugsturen

Laat ons via e-mail, fax, brief of contactformulier binnen de 14 dagen na ontvangst van uw bestelling weten dat u uw aangekochte producten wilt retourneren. Stuur ons uw naam, contactgegevens, factuurnummer en uw rekeningnummer. Indien u een rekeningnummer buiten België heeft gebruikt, stuur dan ook uw IBAN en BIC mee.
Wij gaan na of uw producten voldoen aan onze retourvoorwaarden en stelling u van onze beslissing op de hoogte. Indien wij de producten terugnemen sturen wij u het retouradres in België. De verzendingskosten zijn ten laste van de klant.
Indien de producten voldoen aan ons retourbeleid zullen wij u terugbetalen.
Indien de producten niet voldoen aan ons retourbeleid blijven ze uw eigendom en kan u ze binnen de 2 weken terug afhalen. Indien gewenst kunnen wij de goederen op uw kosten terugsturen met een transportfirma.

Prijzen, leveringstermijn, vervoer en eigendomsvoorbehoud

De prijzen zoals deze online staan vermeld zijn bindend tenzij er sprake is van overmacht. De leveringstermijnen worden slechts ten zuiver indicatieve titel gegeven. Bij speciale bestellingen kan de leveringstermijn oplopen. Behoudens tegenstrijdig beding zullen rechten en belastingen ten laste van de klant zijn. De geleverde goederen blijven eigendom van de verkoper tot de volledige betaling van de facturen. Indien de zending naar het buitenland gaat fungeert MP Pet Belgium bvba als exporteur en de ontvanger als importeur. Lokale recyclagebijdragen moeten door de ontvanger aangegeven worden. MP Pet Belgium bvba kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het aangeven van lokale of landelijke recyclagebijdragen.

Klachten

Elke klacht dient ons binnen de 3 werkdagen na levering gemeld te worden. Na deze termijn worden de goederen verondersteld te zijn goedgekeurd. Indien de klant weigert de goederen te ontvangen zullen deze opgeslagen worden op kosten en risico van de klant, tot volledige betaling. De consument ontvangt binnen de 5 werkdagen een termijn waarin hij een voorstel tot oplossing van het geschil van de verkoper zal ontvangen.

Garantie

  • Benches hebben 1 jaar garantie op verborgen gebreken.
  • Het volgende valt niet onder garantie:
  • kooien die worden stukgebeten of afgebroken door de hond.
  • kooien die door slecht onderhoud corrosie vertonen.
  • Geen garantie op plastieken of metalen lades.
  • Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade die lades oplopen tijdens transport door externe koerierdiensten. Dient de lade verzonden te worden naar de klant dan is de verzending op risico van de klant. Wij adviseren dan ook om lades in de winkel af te halen.
  • Op speelgoed is nooit garantie.
  • Hondenbench kan niet aansprakelijk worden gesteld door verkeerd gebruik van producten